Skoči na glavno vsebino

Tedni vseživljenjskega učenja 2024

21. 6. 2024

Letošnji tedni vseživljenjskega učenja so na naši šoli potekali med 4. in 13. 6. 2024.

Učenki Lana Al-Dilaimi in Sara Urevc sta predstavili delovanje in funkcije robotske roke. Robotsko roko sta za lažje razumevanje primerjali s človeško, različne senzorje pa s človeškimi čutili.

Mlajši učenci so pri robotiki proučevali gibanje različnih živali ter naprav. Svoje ugotovitve so teoretično in praktično prikazali svojim sovrstnikom. Naredili so model žirafe, morskega psa, kače ter delovanje lokomotive. Vse živali so uvrstili v naravno okolje ter predstavili osnovne podatke: velikost, moč, prehranjevanje, nevarnosti … Prav tako so razložili, kako se prenaša energija iz motorja na pogonska kolesa pri lokomotivi.

Patrik Medved je svojo delavnico o radiotelegrafiji popestril s praktičnim delom. Učenci so mu pomagali postaviti zunanjo anteno, priključiti vse komponente in iskati sogovorce. Vsak je želel poskusiti, kako je ravnanje z starimi elektronskimi napravami za komuniciranje.

Pri delavnici finančne pismenosti so učenci podaljšanega bivanja drugih razredov spoznali, iz kakšnih materialov delajo danes denar, kako je denar zaščiten pred ponarejevalci ter kako prepoznati pravi in ponarejeni denar. Praktično so svoje znanje matematike pokazali pri seštevanju kovancev.

Dostopnost