Skoči na glavno vsebino

Januar 2024 – NOVOSTI ZA OTROKE  IN MLADINO

Primož Suhodolčan: Živalske novice 5

Peta knjiga Živalskih novic nadaljuje tradicijo, ki sta jo avtorja Primož Suhodolčan in Uroš Hrovat zastavila že s prvo knjigo (1998): živahno nizata zgodbe iz živalskega sveta v obliki senzacionalističnega časopisa.

 

 

 

 

 

Enid Blyton: Pet prijateljev (Novim dogodivščinam naproti)

Gre za nov izvod stare zgodbe. Tokrat pod budnim očesom domačega učitelja, sicer simpatičnega, a strogega in nepopustljivega gospoda Rolanda, ki ga je izbral Georgin oče, da bi otrokom pomagal pri učenju. Vsem se zna prikupiti, le George in Tim se nikakor ne moreta sprijazniti z njim. Ob raziskovanju stare Kirrinove kmetije, kjer sta na počitnicah tudi dva slikarja, odkrijejo otroci zelo skrivnostna sporočila. 

Če si želiš knjigo prelistati, klikni na spodnjo povezavo TUKAJ, potem pa na fotografijo platnice, kjer piše »prelistaj me«.

 

 

Eloise Macgregor: Z znanjem nad viruse

Z znanjem nad viruse, otroški vodnik do dobrega zdravja! Nauči se vsega, kar moraš vedeti za uspešen spopad z virusi. Zaščiti sebe in svoje najdražje pred nevarnimi klici. S pomočjo napotkov se znebi virusov doma. Nauči se, kako in zakaj moraš poskrbeti, da virusov ne širiš naokrog.

 

 

VSEBINA KNJIGE:

  • Kaj je virus?
  • Kako se okužiš z virusom?
  • Kako okužba vpliva na tvoje počutje?
  • Kako pred virusom zaščitiš sebe in druge?
  • Kako si pravilno umiješ roke?
  • Zakaj moraš omejiti stike?
  • Kako lahko uničiš viruse v domačem okolju?
  • Objemanje? Poljubljanje? Strogo prepovedano!
  • Ali zdravniki lahko pozdravijo okužbe z virusi?
  • Ali si iz pravega testa za spopad z virusi?
  • Slovar

 

 

Christine Leunens: Nebo v kletki

Johannes, vnet privrženec dunajske Hitlerjeve mladine, odkrije usodno skrivnost – njegova družina v njihovem domu skriva mlado Judinjo Elso. Njeno življenje je od tedaj v njegovih rokah in Johannes in Elsa se podata na vznemirljivo popotovanje, prepredeno z obsedenostjo in ljubeznijo, ki zabriše meje med ujetništvom in svobodo, med zmago in porazom. Medtem ko se okoli njiju odvijajo vojne grozote, mora vsak od njiju najti način, kako preživeti.

 

 

Dreda Say Mitchell

Lisa ne more verjeti svoji sreči, ko v veliki hiši najde čudovito sobo za najem. Lastnika jo prijazno in toplo sprejmeta v svoj dom. Toda ko Lisa v sobi najde skrito poslovilno pismo, se njun odnos spremeni. Par vztraja, da moški, ki je napisal pismo, ne obstaja in da je Lisa njuna prva najemnica, zato Lisa začne dvomiti vase. Ko se Lisa odloči, da bo odkrila skrivnosti moškega, ki je pred njo živel v sobi, se začno dogajati neprijetne stvari. Nekdo ji hoče preprečiti, da bi odkrila resnico. Soba je že terjala eno žrtev, bo Lisa naslednja?

Dostopnost