Skoči na glavno vsebino

Dostop do e-knjig

Želimo vas seznaniti, da sta Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Mestna knjižnica Izola vključeni v prvo slovensko spletno knjižnico Biblos Lib, iz katere si učenci in starši, včlanjeni v eno od teh dveh knjižnic, lahko brezplačno izposojajo E-knjige.
E-knjige lahko brezplačno prebirajo na:

  • e-bralnikih,
  • pametnih telefonih,
  • tabličnih računalnikih,
  • osebnih računalnikih.

V knjižnici brezplačno izposojajo tudi e-bralnike (samo Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper), z namenom, da bi uporabnike seznanili z uporabo nove tehnologije. Za izposojo e-knjig na portalu BIBLOS potrebujete številko članske izkaznice in geslo Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper ali Mestne knjižnice Izola, ki ga uporabljate za dostop do storitve Moja knjižnica v sistemu COBISS. V kolikor gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici. S številko in geslom se prijavite na spletnem portalu www.biblos.si.

Ponudbo e-knjig si lahko ogledate v spletni knjižnici , kjer je trenutno na razpolago okoli 500 knjig, razvrščenih po vsebinskih kategorijah. V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper in Mestni knjižnici Izola vam lahko portal tudi osebno predstavijo.

Dostopnost