Skoči na glavno vsebino

Pustni torek za učence od 1. do 9. razreda

23. 2. 2024

Na pustni torek je Osnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije oživela v pustnem veselju. Z učenci od 1. do 5. razreda smo v svojih učilnicah najprej spoznavali tipične slovenske pustne maske, kasneje pa smo se poglobili v ustvarjalne dejavnosti in z različnimi materiali in barvami izražali svojo domišljijo ter ustvarjalnost.

Po pustnem okrepčilu – krofih, smo se našemili in odpravili na povorko po vasi. Škofije so zaživele v barvah, smehu in otroški radosti. Vreme je bilo naklonjeno pustnemu rajanju, saj se je sonce smehljalo z neba, kar je dodatno prispevalo k čudovitemu vzdušju. Posebno poglavje pustnega rajanja so ustvarile pridna dekleta iz kulturnega društva Dobra volja, ki so za male maškare pripravile slastne miške. Res so bile zelo okusne.

Zahvaljujemo se članom društva Dobra volja s predsednico Nasiho Cvajdih, gospe Albini Šabec iz Bina bara, našim prijaznim kuharjem, ki so nam pripeljali čaj ter župniku Jožetu, da smo lahko rajali na prostoru ob cerkvi.

Učenci od 6. do 9. razreda so s svojimi razredniki izdelovali skupinske maske, ki so simbolizirale konec zime in prihod pomladi. Ob koncu dneva so se vse skupine predstavile v šolski telovadnici. Za konec so vse maske še zaplesale.

Preživeli smo čudovit pustni torek.

Dostopnost