Skoči na glavno vsebino
Šolska knjižnica

 

URNIK KNJIŽNICE

Ponedeljek
7.45 – 8.15 – izposoja za vse učence
12.45 – 13.15: izposoja 3.a
13.35 – 14.30: izposoja 4.-9. razred

 

Torek
8.00 – 8.15 – izposoja za vse učence

Branje med odmorom za malico za vse učence
12.45 – 13.15: izposoja 2. a
13.35 – 14.30: izposoja 4.-9. r.

 

Sreda
8.00 – 8.15 – izposoja za vse učence
12.45 – 13.15: izposoja 2. b
13.35 –  14.30: izposoja 4.-9. r.

 

Četrtek
Branje med odmorom za malico za vse učence
12.45 – 13.15: izposoja 3. b
13.35 – 14.30: izposoja 4.-9.r.

 

Petek
7.45 – 8.15 – izposoja za vse učence
Branje med odmorom za malico za vse učence
11.55 – 12.45: izposoja 1. a in 1.b
12.45 – 13.40: izposoja 4.-9. razred

UČBENIŠKI SKLAD

Učbeniki iz učbeniškega sklada se v skladu z ZOFVI in s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov vzpostavljajo za vse razrede osnovnošolskega programa in so za starše že nekaj let brezplačni.

ucbenikiUčenci dobijo učbenike že ob koncu šolskega leta za naslednje šolsko leto, vrnejo jih ob zaključku šolskega leta. Z učbeniki se mora primerno rokovati. Potrebno je paziti, da se robovi učbenikov ne uničujejo, v učbenike se ne sme pisati.

 

Za izgubljen ali poškodovan učbenik morajo starši plačati tretjino do polovico cene novega učbenika.

Odškodnina za učbenike (podrobne informacije)

Odločitev o vrsti učbenikov in delovnih zvezkov je v avtonomiji učitelja. Seznam učbenikov za tekoče leto je objavljen na šolski spletni strani. Šola ne posreduje pri nakupu delovnih zvezkov za različne založbe, reklamno gradivo je na voljo na za to določenem prostoru na hodniku šole in ga učenci ali starši ob koncu šolskega leta lahko vzamejo.

RAVNANJE Z UČBENIKI IZ UČBENIŠKEGA SKLADA

Vsako šolsko leto naročimo nekaj novih učbenikov oz. dokupimo nove učbenike, da nadomestimo odpisane. Te učbenike morajo otroci uporabljati najmanj štiri leta. Zato je potrebno zelo paziti, da učbenikov ne poškodujejo ali jih izgubijo.
Vljudno vas prosimo, da učbenikov ne zavijate v samolepilno folijo ali v folijo, ki ima na koncih samolepilni trak. Na koncu šolskega leta je tako folijo nemogoče odstraniti z učbenika. Če pa je učbenik že zavit v tako folijo, le-te NE ODSTRANJUJTE, saj s tem zelo poškodujete učbenik. V tem primeru poskusite odstraniti samo nalepko z imenom učenca oz. nanjo nalepite drugo, prazno nalepko.
Za ovijanje učbenikov, ki niso oviti, priporočamo, da učbenike odnesete v eno od založb, v kateri imajo stroj za ovijanje učbenikov. Za nizko plačilo vam v nekaj minutah ovijejo več učbenikov (cca. 1€ za tri učbenike). Take ovoje se ob koncu šolskega leta zlahka odstrani oz. če učenec ni nalepil nalepke z imenom nanj, lahko tak ovoj tudi pustite na učbeniku.
Seveda lahko učbenike ovijete tudi sami, vendar brez lepljenja na stranice učbenikov. Nekateri učbeniki so ravno pravih mer, da jih lahko ovijete z navadnimi ovitki za zvezke formata A4.
Z učbeniki je potrebno ravnati skrbno, saj bo za poškodovane, uničene oz. izgubljene učbenike zaračunana odškodnina po Pravilniku o upravljanju učbeniških skladov.

Hvala za razumevanje!

 

Skrbnica učbeniškega sklada,
Snežana Jeras

Nastavitve dostopnosti