Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci in učenke ter starši oz. skrbniki,

obveščamo vas, da bomo v torek, 6. 6. 2023 od 13.45 do 16.00 organizirali sejem oz. »Izmenjevalnico« rabljenih otroških oblačil, obutve, knjig in igrač. V primeru lepega vremena bo dogodek pred šolo, sicer pa bo v notranjosti v pritličnih prostorih.

Na dogodek ste vabljeni tisti, ki bi radi oblačila, obutev, igrače, knjige le oddali, kot tudi tisti, ki želite kakšen nov kos oblačila, obutve, knjigo oz. igračo najti. Domov lahko odnesete karkoli in kolikor želite. Sprejemamo le dobro ohranjena in čista oblačila, obutev, knjige in igrače. Oblačila naj bodo spomladanska oz. poletna.

Rabljene stvari za izmenjavo lahko prinesete in oddate že v ponedeljek, 5. 6. (na svetovni dan okolja) ali v torek, 6. 6. v knjižnico.

Stvari, ki se ne bodo izmenjale, bomo shranili za naslednjo izmenjavo, ki bo jeseni, ali jih odpeljali v centre ponovne uporabe ali v dobrodelne organizacije. Nekaj knjig bomo obdržali v šolski knjižnici.

Izmenjava rabljenih oblačil je alternativa hitri modi in potrošništvu, majhen, a velik korak k zmanjševanju tekstilnega odpada, njegovih negativnih vplivov na okolje ter izkoriščanje naravnih in človeških virov.         Z menjavo predmetov, tem podaljšujemo rok trajanja, razvijamo trajnostno, ekološko in solidarnostno ravnanje ter okolju prijazno in brezplačno nakupujemo.

Pridi, izmenjaj in »nakupuj« brezplačno!

 

Nastavitve dostopnosti