Skoči na glavno vsebino

 

Spoštovani učenci in učenke ter starši,

v dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so pripravili nov projekt, ki so ga poimenovali »Otroci za otroke«.

Zbiralo se bo kovančke od 1 ali 2 evra za malega Urbana, ker potrebuje pomoč. Deček ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga. Nekaj denarja so že zbrali, nekaj ga je še potrebno.

V projektu »Otroci za otroke« bodo otroci v vrtcih in šolah v mesecu oktobru in novembru zbirali srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje. Da bo projekt še bolj povezal otroke v dobrodelni objem, bo med sodelujočimi vrtci in šolami potoval plamen iskrene dobrodelnosti v obliki super športnega rekvizita, podpisanega s strani naših izjemnih znanih športnikov.

Tudi v naši šoli se bomo priključili dobrodelni akciji. Z zbiranjem prispevkov bomo pričeli v ponedeljek, 10. 10. 2022. 

Otroci lahko kovančke prinesejo prostovoljno do konca novembra v škatlico za Urbana, ki bo pri knjižničarki Snežani Jeras (za učence od 1. do 4. razreda) in pri učiteljici Ireni Abram (za učence 5. do 9. razreda).

V naprej se Vam zahvaljujemo za sodelovanje in Vas lepo pozdravljamo.

 

Dobrodelne škratke Palčice Pomagalčice

Nastavitve dostopnosti