Skoči na glavno vsebino

Spoštovani straši,

V veljavo so stopile spremembe Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki pričnejo veljati jutri, v sredo, 19. 1. 2022.

Posredujem vam izvleček navodil:

  • V primeru, ko je s PCR potrjen en primer okužbe v oddelku, se morajo učenci v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli, zato da spremljamo širitev okužbe. Učenci, ki so imeli visokorizični stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu, gredo v karanteno takrat, kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev v roku 14 dni.
  • Učencem ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če izpolnjujejo določila druge ali tretje alineje 2. člena odloka, ki ureja izjeme od karantene: to pomeni, da so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni ali predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.
  • S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne 15, kot je veljalo doslej.

Učenca, ki je bil v šoli na samotestiranju pozitiven,  peljete starši še na PCR. Za te učence je to možno takoj, in sicer od 8.00 do 8.30 in od 12.00 do 12.30 v zdravstvenem domu na Bonifiki. Obvezno nas seznanite (v čim krajšem možnem času) z rezultatom PCR (obvestilo preko easistenta, po elektronski pošti ali telefonu).

V šolo naj prihajajo le zdravi učenci. Če je pri učencu opažen kakršen koli znak obolelosti, naj ostane doma. Posvetujte se s svojim zdravnikom.

 

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da se bodo naši učenci lahko izobraževali v šoli. V upanju, da preprečimo širjenje okužb, vas lepo prosim, da upoštevate vsa navodila in spremljate spletno stran NIJZ.

 

Z lepimi pozdravi

 

ravnateljica Vlasta Urška Baraga

 

Nastavitve dostopnosti