Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 

Obveščamo Vas, da imamo trenutno na šoli tri razrede v karanteni. Nekateri razredi so v karanteni zgolj preventivno, v nekaterih razredih pa se je izkazalo, da je pri osebah (učencih ali strokovnem delavcu) PCR test pokazal pozitiven rezultat.

 

Kmalu po razdelitvi testov za samo testiranje, za katerega se je odločilo približno 25% staršev učencev 3. triade, so se začeli sproščati  ukrepi v zvezi s pandemijo. S sproščanjem pa prihaja do širše možnosti medosebnih stikov, do bolj sproščenih odnosov.

Ob prevzemu hitrih testov za samo testiranje so učenci prejeli tudi navodila, ki jih je pripravil NIJZ. Ta narekujejo, da ob primeru, ko test pokaže učencu pozitiven rezultat, učenec ostane doma, starši pa se posvetujejo z zdravnikom. V takem primeru razred ne gre v karanteno.

 

Na šoli si vseskozi prizadevamo, da se okužbe med nami ne bi širile. Doslej smo bili pri tem zelo uspešni. Žal so se tokrat okužbe pojavile tudi v naši sredini, kljub temu, da v največji možni meri izvajamo vse ukrepe, ki nam jih nalaga NIJZ in zdrava pamet (maske, razkuževanje, zračenje, oblikovanje skupin v mehurčkih …).

Prepričani smo, da se zavedate, kako širjenje virusa ni odvisno le od nas in ukrepov, ki jih v šoli/vrtcu izvajamo.

 

Zavedamo se, da se ob sprostitvi ukrepov otroci in starši spet družite, hodite normalno v službe, otroci na treninge in k drugim dejavnostim…in prav je tako. Vendar se morate obenem zavedati, da so možnosti za prenos okužbe s tem večje.

Zato vas prosimo, da v primeru, ko zaznate pri otroku kakršnekoli bolezenske znake, le-ta ostane doma, da njegovo zdravstveno stanje budno spremljate in se po potrebi posvetujete z zdravnikom.

 

Naj bo zaključek šolskega leta čim bolj miren in zdrav ter strpen.

 

 

Vlasta Urška Baraga

ravnateljica

Nastavitve dostopnosti