Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, skrbniki,

obveščamo vas, da so se na šoli pojavile naglavne uši. Uši so stalno prisotne v našem okolju. Za ušivost smo dovzetni vsi ne glede na starost, spol ali socialno-ekonomskih status, pogosteje pa se ušivost pojavlja pri šolarjih, predvsem zaradi tesnejših medsebojnih stikov, ki ušem omogočajo prehajanje z glave na glavo. Poznano je, da se ušivost običajno poveča takoj po začetku šolskega leta ter po vrnitvi otrok z različnih obšolskih dejavnosti, kjer so otroci v tesnejših stikih.

Prosim vas, da vsakodnevno pregledujete lasišče svojega otroka. Če opazite naglavne uši ali jajčeca (gnide), je nujno, da natančno izvedete razuševanje (s preparatom proti ušem).

Če se proces razuševanja ne izpelje natančno in v celoti, se uši ponavljajo in vedno znova prenašajo. Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate ključno vlogo starši.

NAVODILA (pdf)

Napotke za ravnanje ob pojavu naglavnih uši najdete na spletni strani Nacionalnega Inštituta za varovanje zdravja RS – NIJZ (pdf), kjer lahko najdete tudi več informacij o ušivosti in njenem preprečevanju:

Omenjene težave lahko rešimo le s skupnimi močmi, zato se na vas obračamo s prošnjo po sodelovanje.

 

 

S spoštljivimi pozdravi,

 

 

 

                                                                                                                                  Eneja Baloh

                                                                                                                                  ravnateljica

                                                                                                                  OŠ Oskarja Kovačiča Škofije

Nastavitve dostopnosti