Skoči na glavno vsebino

Prejšnji teden smo za devetošolce oddali prijavnice za vpis v prvi letnik srednje šole.
7. 4. 2023 (do 16. ure) bo na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljeno trenutno številčno stanje prijav po srednjih šolah. Spremljajte tudi spletne strani izbranih srednjih šol v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka.

Devetošolci (bodoči dijaki) lahko do 24. 4. 2023, do 14. ure svojo prijavnico iz kakršnihkoli razlogov prenesejo na drugo srednjo šolo ali v drug izobraževalni program. Postopek prenosa prijavnice poteka elektronsko.

Potek prenosa:

Na prvotno izbrano srednjo šolo, ki so jo učenci navedli v oddani prijavnici, posredujete poskenirano ali fotografirano izjavo o prenosu prijavnice. Izjavo morajo podpisati kandidat in starši

IZJAVA

Podpisano izjavo pošljete na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen. Elektronske naslove najdete v prilogi obvestila.

ELEKTRONSKI NASLOVI

S poslano izjavo pisno zaprosite, da svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Za dodatna vprašanja v zvezi z vpisi, sem dosegljiva na telefonskih številkah
05 6626 574 ali 040 490 573.

 

Petra Grmovšek,  svetovalna delavka

Nastavitve dostopnosti