Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci in starši!

  

Izbira neobveznega izbirnega predmeta je prostovoljna. Če se učenec odloči za obiskovanje NIP, ga mora obiskovati do konca šolskega leta, saj je predmet ocenjen kot vsi ostali obvezni predmeti.

Neobvezni izbirni predmet NI interesna dejavnost, v katero se lahko učenec vključi ali jo neha obiskovati med šolskim letom.  Morebitne spremembe izbire predmeta so možne le v septembru, če ne vplivajo na oblikovanje skupin in urnikov. 

V neobvezne izbirne predmete se lahko vključijo učenci  4., 5. in 6. razreda. Učenec lahko izbere tudi predmet, ki ga je že obiskoval v preteklem letu. Skupine se oblikujejo mešano iz vseh razredov in ne glede na to, ali predmet obiskujejo prvič ali so ga obiskovali že v preteklih letih. Učenec lahko izbere eno oz. največ dve uri NIP (če to omogoča šolski urnik). V skupini mora biti najmanj 12 učencev, sicer se predmet ne izvaja.

 

Za šolsko leto 2022/23 ponujamo učencem naslednje neobvezne izbirne predmete:

  • Računalništvo – 1 ura tedensko
  • Nemščina – 2 uri tedensko
  • Šport – 1 ura tedensko (ali strnjeno)
  • Umetnost – 1 ura tedensko
  • Tehnika – 1 ura tedensko

 

V nadaljevanju imate kratke opise neobveznih izbirnih predmetov. Dobili so jih tudi učenci, v obliki brošure. Prosimo, če jih natančno preberete, se z otrokom pogovorite o izbiri in izpolnite obrazec. Vpišete enega ali dva predmeta, ter rezervno možnost, če jo želite. V primeru, da se kateri od predmetov, ki ste ga izbrali, ne bo izvajal, bomo upoštevali predmet, ki ste ga navedli kot rezervnega. Za morebitne dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 05 66 26 580 (tajništvo šole).

Izpolnjen obrazec oddajte najkasneje do petka, 10. 6. 2022, razredničarki.

Pošljete ga lahko tudi po navadni pošti ali skeniranega po elektronski pošti. Obrazec oddajte tudi, če otrok ne bo obiskoval nobenega izbirnega predmeta. 

NIP_Opisi_22_23

nip21_22_prijavnica

Nastavitve dostopnosti