Spoštovani učenci, skorajšnji dijaki!

 

Približujejo se informativni dnevi za vpis v srednje šole, ki bodo potekali v petek, 11.2. in soboto, 12.2.2022.

Zaradi razmer v zvezi s korona virusom, ki še vedno vladajo v Sloveniji, so se na MIZŠ odločili, da bodo tudi letošnji informativni dnevi potekali preko spleta in ne v živo, kot vsa leta pred pandemijo. Takrat so informativni dnevi bili neposredno na srednjih šolah in v dijaških domovih, ko so se srednje šole navadno predstavljale s kulturnim programom in predstavitvijo izobraževalnih programov, ki jih izvajajo.

 

V priponkah imate povezave, na katerih bodo prikazane predstavitve srednjih šol. V petek 11.2. imate v ta namen devetošolci pouka prost dan v šolskih klopeh. To pa z namenom, da si doma vsak v miru in temeljito ogledate predstavitve srednjih šol, ki vas zanimajo. Da si pridobite informacije o programih, o katerih razmišljate, da bi bile pravšnji za vas.

13685_Informativni_dnevi-2022-SŠ 13686_

Informativni_dnevi DD 2022-23

 

Dobro delajte, in če boste imeli kakršnakoli vprašanja v zvezi z vpisom, če se vas bodo lotevali dvomi in strahovi, se oglasite pri pedagoginji Karmen. Rada vam bom pomagala, svetovala.

 

Pa še to: Vpis v srednje šole bo potekal v času enkrat med 7.3. -18.3. 2022 v šoli. Predhodno vas bomo obvestili o točnem terminu, kajti takrat boste morali s seboj prinesti obrazce PRIJAVA ZA VPIS V ZAČETNI LETNIK SREDNJE ŠOLE.

Obrazce, št.1,20 lahko kupite v DZS , d.d. ali jih natisnete na spletni strani:

https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Storitve/Srednje-sole/Vpis-v-srednjo-solo/Prijava_za_vpis_v_sredno_solo.pdf

 

Vsekakor pa morate slediti informacijam na spletni strani šole v rubriki Karierna pot, kamor vam pošiljam vse informacije v zvezi z vpisom.

 

 

Pozdrav, Karmen Mekota, svetovalna delavka

Dostopnost