Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 

 

Samotestiranje učencev poteka do nadaljnjega v prostorih šole ob ponedeljkih, sredah in petkih v vseh razredih. Učenec, ki je na ta dan odsoten, se testira na dan, ko se vrne v šolo.

Staršem 1. in 2. razreda še vedno ponujamo možnost, da ob prisotnosti strokovnega delavca šole testirajo svojega otroka.

Za učence 3. in 4. razreda tega ni več, saj je bila zelo nizka prisotnost staršev (1). Prisotna bo informatorka, če bo kljub temu kdo želel testirati svojega otroka.

Učenci od 5. do 9. razreda se samotestirajo ob prihodu v šolo ob nadzoru učiteljev šole. Če se učenec testira izven šole, na dan testiranja dežurnemu učitelju pokaže potrdilo.

Učenci, ki izjave o samotestiranju in soglašanju/nesoglašanju s tem niso oddali, se izobražujejo na daljavo. Učitelji dajo gradiva v spletne učilnice. Učenec je dolžan gradivo v spletnih učilnicah pregledati in izpolniti zadane naloge in druge obveznosti.

 

Nošenje mask ostaja obvezno za vse učence od 1. do 9. razreda, tudi pri pouku. Ker je nakup mask za marsikatero družino velik strošek, smo od MOK prejeli pakete mask, ki jih lahko razdelimo posameznim družinam. Za prevzem teh mask lahko starši pokličete v šolo na tel. 05 6626 580. Namenjene so predvsem številčnejšim družinam z več otroki, družinam, kjer so starši nezaposleni, kjer vlada bolezen v družini …
Cepljeni in otroci, ki so covid preboleli, samotestiranja ne potrebujejo. Za te otroke starši pokažete potrdilo razredniku.
Starši, ki testirate svoje otroke sami (možno od 7. do 8. ure) izpolnite  izjavo, ki bo učitelju pomagala pri evidencah.

Ocenjevanje znanja učencev, ki se šolajo na daljavo NI (okrožnica MIZŠ).

 

POMEMBNO!

Če je učenec na hitrem testu v šoli pozitiven, ga takoj umaknemo v drugi prostor in pokličemo vas starše, da pridete ponj. Ponj morate priti v najkrajšem možnem času. Danes smo prejeli tudi obvestilo zdravstvenega doma Koper, kjer piše, da mora biti PCR za učence,  ki so bili pozitivni na hitrem testu narejen čim prej. Tako lahko to opravite od ponedeljka do petka od 8.00 do 8.30 in od 12.00 do 12.30 v ZD Koper. S seboj prinesite sliko pozitivnega hitrega testa. Na sliki mora biti viden datum nastanka slike

 

Naša želja je, da učencem omogočimo nemoteno delo v šoli, da  jim omogočimo čim bolj kvalitetno pridobivanja znanja, druženje, da jih obvarujemo pred dodatnimi stresnimi situacijami in obenem poskrbimo za njihovo in naše zdravje.

To pa lahko naredimo le skupaj z vami. Zavedamo se, da je trenutno stanje izredno naporno za vse nas, razumemo tako starše, ki samotestiranje in obvezno nošenje mask zagovarjajo, kot starše, ki temu nasprotujejo, vendar smo zaposleni v javnem šolstvu zavezani k upoštevanju ukrepov. Upam in želim, da v dobro vseh.

Hvala za sodelovanje in lepo pozdravljeni.

Vlasta Urška Baraga

Nastavitve dostopnosti