Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 

Samotestiranje učencev poteka do nadaljnjega v prostorih šole ob ponedeljkih, sredah in petkih v vseh razredih. Učenec, ki je katerega od teh dno odsoten, se testira prvi naslednji dan, ko pride v šolo.

Teste dobite starši v lekarni ob predložitvi otrokove zdravstvene izkaznice. Zgodi se, da učenec test pozabi in mu ga damo mi. V tem primeru prosim vse starše, katerih otroci so dobili šolski test, da nam ga prinesejo naknadno.

Cepljeni in otroci, ki so covid preboleli, samotestiranja ne potrebujejo. Za te otroke starši pokažete potrdilo razredniku.

 

Staršem od 1. do 4. razreda ponujamo možnost, da ob prisotnosti strokovnega delavca šole testirajo svojega otroka.

Za učence 1. in 2. razreda je temu namenjen prostor pod nadstreškom pred 1. B razredom, za 3. in 4. razrede pred vhodom v zadružni dom ali v jedilnici.
Starši, ki testirate svoje otroke sami izpolnite  izjavo, ki bo učitelju pomagala pri evidencah. Testirate lahko od 7.00 in najkasneje do 8.00 ure.

Učenci od 5. do 9. razreda se samotestirajo ob prihodu v šolo ob nadzoru učiteljev šole. Učenci, ki izjave o samotestiranju in soglašanju oz. nesoglašanju niso oddali, se izobražujejo na daljavo. Učitelji dajo gradiva v spletne učilnice. Učenec je dolžan gradivo v spletnih učilnicah pregledati in izpolniti zadane naloge in druge obveznosti.

 

Nošenje mask ostaja obvezno za vse učence od 1. do 9. razreda, tudi pri pouku. Ker je nakup mask za marsikatero družino velik strošek, smo od MOK prejeli pakete mask, ki jih lahko razdelimo posameznim družinam. Za prevzem teh mask lahko starši pokličete v šolo na tel 05 6626 580. Namenjene so predvsem številčnejšim družinam z več otroki, družinam, kjer so starši nezaposleni, kjer vlada bolezen v družini …

  

POMEMBNO!

Če je učenec na hitrem testu v šoli pozitiven, ga takoj umaknemo v drugi prostor in pokličemo starše, da pridete ponj. Ponj morate priti v najkrajšem možnem času. Danes smo prejeli tudi obvestilo zdravstvenega doma Koper, kjer piše, da mora biti PCR za učence,  ki so bili pozitivni na hitrem testu narejen čim prej. Tako lahko to opravite od ponedeljka do petka od 8.00 do 8.30 in od 12.00 do 12.30 v ZD Koper. S seboj prinesite sliko pozitivnega hitrega testa. Na sliki mora biti viden datum nastanka slike.

Naša želja je, da učencem omogočimo nemoteno delo v šoli, da  jim omogočimo čim bolj kvalitetno pridobivanja znanja, druženje, da jih obvarujemo pred dodatnimi stresnimi situacijami in obenem poskrbimo za njihovo in naše zdravje.
To pa lahko naredimo le skupaj z vami. Zavedamo se, da je trenutno stanje izredno naporno za vse nas, razumemo tako starše, ki samotestiranje in obvezno nošenje mask zagovarjajo, kot starše, ki temu nasprotujejo, vendar smo zaposleni v javnem šolstvu zavezani k upoštevanju ukrepov. Upam in želim, da v dobro vseh.

 

Hvala za sodelovanje in lepo pozdravljeni.

Vlasta Urška Baraga

Nastavitve dostopnosti