Skoči na glavno vsebino

Knjigobežnico – knjižno omaro, ki stoji ob vhodu v knjižnico – smo razdelili na dva dela.
En poličnik stoji pred stopnicami, ki vodijo v knjižnico v Zadružnem domu, drugi pa je v večnamenskem prostoru v dvorani Burja. Učenci si lahko vzamejo knjigo in jo zamenjajo z drugo, ki je doma več ne potrebujejo. Ali pa samo vzamejo knjigo, ki je v knjigobežnici. Knjige ne bodo zavedene v knjižnici (oziroma bodo iz knjižnice odpisane – žig, da je knjiga odpisana) in učenci si jih bodo lahko prosto izposojali ter prinašali nazaj tudi svoje knjige.

Knjigobežnica ni namenjena odlaganju starih knjig, pač pa knjig novejše izdaje. Načeloma naj bi vsak, ki eno knjigo vzame, vanjo vrnil drugo (ali isto) knjigo čez nekaj časa. Seveda pa to ni nujno. Taka knjiga lahko ostane tudi doma.
V kolikor bi učenec prinesel večje število knjig, ko bi bila omara že zapolnjena, jih lahko preda knjižničarki, ki jih bo počasi razporejala v knjigobežnico.

Knjižničarka bo v Zadružnem domu po svoji presoji urejala knjigobežnico in določene knjige tudi izločala iz nje. V dvorani Burja bo to počela ga. Irena Abram.

Že vnaprej se zahvaljujeva za sodelovanje vsem učencem, staršem, strokovnim delavcem in ostalim delavcem šole.
Želiva vam veliko bralnih užitkov!

Snežana Jeras, knjižničarka
Irena Abram, učiteljica

Nastavitve dostopnosti