Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 24. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 2. 4. 2021.

Vsebina odloka ostaja nespremenjena. To pomeni, da delo v šoli poteka kot do sedaj. Ob upoštevanju varnostnih ukrepov (v okviru naših možnosti).

Novost v zvezi z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela od prihodnjega tedna je omogočanje izvajanja praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma t. i. mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje ter za učenke/učence od 6. do 9. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje. Zaščitne maske se ne uporabljajo pri pouku športa.

Priporočamo, da čim več športa in drugih aktivnosti poteka zunaj. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

 

Izjema v skladu z navodili NIJZ so otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere priporočamo uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). O tem naj presoja osebni zdravnik otroka.

 

POMEMBNO: Ponovno prosim, da nas obvestite o razlogu odsotnosti otroka od pouka. Moramo vedeti, če je njegova odsotnost kakorkoli vezana na SARS. Le tako lahko ustrezno in pravočasno ukrepamo. V tem delu ste starši soodgovorni tudi za zdravje drugih otrok in delavcev na šoli.

 

Lep konec tedna vam želim.

 

Ravnateljica

Vlasta Urška Baraga

Nastavitve dostopnosti