Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci!

 

S ponedeljkom, 1. junijem, v šolo ponovno vstopajo učenci 4. in 5. razreda. Učenci od 6. do 8. razreda bodo s poukom pričeli v sredo, 3. 6. 2020.

Učenci od 1. do 5. razreda bodo v svojih matičnih učilnicah (ni več manjših skupin). Pouk bo potekal po urniku. Še vedno bo potrebno upoštevati higienske ukrepe (varnostna razdalja, dezinfekcija rok, higiena ob kašljanju, nošenje mask v zaprtih prostorih).

V šolo lahko pridejo le poponoma zdravi učenci.

 

Učenci bodo tekom dneva v eni učilnici in ne bo druženja med odmori. V razredih bomo poskušali vzpostaviti varnostno razdaljo, a to v vseh razredih ne bo mogoče. Žal prostori v šolah niso prilagojeni za tako velike varnostne razdalje. Bomo pa poskusili to čim bolj upoštevati.

Ker ne sme biti mešanja skupin, izbirnih predmetov predvidoma ne bomo izvajali.

 

V šolo učenci še vedno vstopajo:

  • 1. in 2. razred skozi vhod namenjen učencem 1. razreda
  • 3. in 4. razred skozi garderobo razredne stopnje
  • ostali razredi skozi jedilnico in vhod pri tajništvu

 

Pri vstopu v šolo morajo učenci upoštevati varnostno razdaljo. Nošenje mask v zaprtih prostorih je za učence od 12. leta dalje še obvezno.

V jedilnici bo v določenem času manjše število učencev, zato bo kosilo trajalo dlje časa.

Šolski prevoz bo potekal po urniku. Ker pa je nujno upoštevati varnostno razdaljo, prosimo, da za prevoz učencev v šolo in iz šole, če se  le da, poskrbite starši. Učenci naj prihajajo v šolo peš ali s kolesom, če je to mogoče.

Nujno potrebujemo tudi število otrok vozačev, zato prosimo da izpolnite vprašalnik, ki je priložen TUKAJ.

Glede na to, da bomo šele danes dobili natančna navodila NIJZ, več napotkov v tem trenutku ne morem dati. S pomembnimi novostmi, vas bom sproti seznanjala.

Tako vi kot mi smo se sproti prilagajali izrednim razmeram in vsem napotkom. Tako bi res izrekla veliko zahvalo vsem vam. Hvala tudi, ker smo znali razumeti stiske drug drugega in tudi sprejeti morebitne nepravilnosti, ki so nastale.

 

Uspešen povratek v šolo želim.

Ravnateljica, Vlasta Urška Baraga

Nastavitve dostopnosti