Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V medijih lahko sledite navodilom ravnanja v času, ko razsaja nov KORONA VIRUS. V prostorih šole smo objavili navodila glede umivanja rok, kašljanja in  navodila, kako ravnati, da zmanjšamo možnost okužbe. Učitelji  šole se z učenci še dodatno pogovarjajo o tem v okviru rednega pouka.

Tehnično osebja dnevno razkužuje izpostavljena mesta. Po šoli  bomo namestili dezinfekcijska sredstva, vendar se le-ta uporabljajo le, če ni možnosti umivanja rok. Dezinfekcijsko sredstvo ni dobro uporabljati pogosto, saj  kožo lahko razdraži. Prosimo, da se tudi doma pogovorite z vašimi otroki o pomembnosti dobre higiene in postopkih varovanja lastnega zdravja. Navodila lahko dobite tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vas starše naprošamo, da nam v primeru odsotnosti vašega otroka sporočite tudi vzrok odsotnosti. Ta podatek je za nas pomemben pri spremljanju bolezenskih pojavov  v šoli.

Polega tega je nujno, da v šolo ne prihajajo učenci, ki še niso popolnoma zdravi. Učencev NE pošiljajte v šolo samo za to, da pišejo preizkus znanja ali opravljajo ustno ocenjevanje znanja. Njihovo zdravje in zdravje drugih naj bo za vse na prvem mestu.

Učenec, ki ni popolnoma zdrav, hitro okuži še druge otroke. Predvsem pa učenec v šoli ne more uspešno opravljati svojih obveznosti.

 

Trenutno drugih ukrepov ne bomo sprejemali. Smo pa vse dejavnosti vezane na sosednjo Italijo odpovedali.

Če imate še kakšno vprašanje, dilemo nas le pokličite in skupaj bomo poiskali odgovor.

 

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.

 

Ravnateljica, Vlasta Urška Baraga

Nastavitve dostopnosti