Do nadaljnjega imate učenci naše šole možnost pridobitve brezplačnega dostopa do Windows 10 (nadgradnja) in Office 365. Za dostop do storitev potrebujete veljaven e-naslov (svojega ali od staršev). Vsi, ki želite pridobiti licenco, pišite na
o-okskofije.kp@guest.arnes.si z naslovom: Spletne storitve za učence. V sporočilu navedite, ali želite dostop do Office 365, Windows 10 ali oboje ter ime, priimek in razred.

Prijavne podatke in osnovna navodila za prijavo prejmete v nekaj dneh po elektronski pošti.

Na šoli ne nudimo podpore pri uporabi teh storitev. Za podrobnejše informacije se uporabi vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Vse licence potečejo, ko učenec preneha šolanje na naši šoli.

Office 365

Office 365 je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.
V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.

Prijavne podatke in osnovna navodila boste prejeli po elektronski pošti.

 

Windows 10

Učencem je omogočena brezplačna nadgradnja Windows operacijskega sistema. Vsak učenec  je upravičen do 1 licence Windows 10 Education Upgrade, za uporabo na svojih domačih napravah.

POZOR: Licenca Windows 10 Education Upgrade je nadgradna licenca, pogoj za namestitev je predhodno nameščena ena od verzij operacijskega sistema Windows.

 

Dostopnost